Mondhygiënist

De mondhygiënist heeft als doel om problemen met het gebit te voorkomen. Zij kan u adviseren over hoe u uw gebit het beste schoon kunt houden. Dit advies zal per persoon verschillen. Waar de één moet leren om op een juiste wijze zijn of haar tanden te stokeren, moet de ander vooral met een zachtere tandenborstel gaan poetsen.

Door uw gebit optimaal schoon te houden, worden gaatjes en problemen met het tandvlees voorkomen. Mochten er nu toch problemen zijn ontstaan, dan mag de mondhygiënist ook curatieve taken uitvoeren. Een mondhygiënist voert bijvoorbeeld behandelingen uit die gericht zijn op de genezing van het tandvlees. Naast het geven van voorlichting over uw gebitsverzorging, verwijdert de mondhygiënist tandplaque, tandsteen en aanslag die is ontstaan door het drinken van bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn.

Het polijsten van vullingen, het bleken van de tanden en een verdoving toedienen behoren ook tot de behandelingen die een mondhygiënist mag uitvoeren. Als u klachten in de mond heeft, is het verstandig om direct naar de mondhygiënist te gaan. Denk daarbij aan bloedend tandvlees, het loszitten van tanden of kiezen, een slechte adem, een verhoogde gevoeligheid van tanden of kiezen of een ander afwijkend gevoel in de mond. Als u regelmatig gaatjes blijkt te hebben wanneer u een bezoek aan de tandarts heeft gebracht, dan is het ook verstandig om langs de mondhygiënist te gaan. Zij kan u dan door middel van voorlichting behoeden voor gaatjes in de toekomst. De titel ‘mondhygiënist’ is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma ‘mondhygiënist’.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469