Volledige gebitsprothese

Er zijn zo’n drie miljoen mensen met een volledige prothese in Nederland. Een volledige gebitsprothese (kunstgebit) bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese. De plaat ligt op de kaak en u ziet bijna geen verschil met de vormen en kleuren van de oorspronkelijke tanden en kiezen.

Aan het begin kan het dragen van uw kunstgebit pijnlijk zijn doordat het strak tegen uw kaken zit. Als er zweertjes ontstaan door drukplaatsen, kunnen wij uw prothese aanpassen, zodat de pijn wordt weggenomen en het gebit weer perfect in uw mond past. Het kan wat onwennig zijn met praten en eten, maar ook kan uw nieuwe uiterlijk wat onwennig zijn. De bovenlip ziet er namelijk minder ingevallen uit. Hierdoor ziet u er jonger uit. Het is aan het begin altijd even doorzetten als het gaat om wennen aan een nieuw gebit, maar eenmaal gewend is de functie van uw gebit duidelijk verbeterd. U heeft geen tandpijn meer en bovendien heeft u een mooiere lach. Door toepassing van duurzame materialen kan een kunstgebit moeiteloos vijf tot acht jaar meegaan.

Regelmatige controle

Als u na verloop van tijd pijn gaat krijgen in uw mond bij bijvoorbeeld kauwen en praten, dan is de kans groot dat uw kunstgebit te los is gaan zitten. Dit gebeurt doordat uw kaken langzaamaan slinken en het gebit op de oorspronkelijke grootte blijft. Laat uw gebit daarom geregeld controleren om de conditie ervan optimaal te houden.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469