3D Kunstgebit

3D Kunstgebit

Hieronder vindt u een stapsgewijze beschrijving over het maken van uw nieuwe kunstgebit ofwel gebitsprothese door Tandprothetiek Brabant. In 4 stappen leggen we u uit hoe dit gaat:

1. Consult en aanvraag 3D-simulatie met digitale scanning

Consult en aanvraag van een perfect passend kunstgebit op maat begint bij Tandprothetiek Brabant met een 3D-simulatie en digitale scanning. Hierbij wordt een foto van uw huidige tanden gemaakt en bespreekt u samen met ons de kleur, vorm en stand van uw nieuwe gebitsprothese. Vervolgens wordt met behulp van de nieuwste 3D-technologie een projectie gemaakt van uw nieuwe glimlach, waardoor u precies kunt zien hoe het eruit komt te zien en er geen verrassingen meer zijn.

2. Perfecte pasvorm

Met de digitale scan meten we de exacte afmetingen van uw mond en wordt de gebitsprothese nog beter aangepast aan uw mond. Indien nodig maken we een extra ​​kleine afdruk van de kaak om uw mond- en spierbewegingen vast te leggen. Dit is comfortabeler dan de ouderwetse manier van afdrukken. Vervolgens bepalen we samen met u hoe uw kiezen op elkaar ‘sluiten’ zodat ze perfect uitgelijnd zijn en u goed kunt bijten.

3. Proefgebit

Voor het proefgebit gebruiken we een 3D-printer om een ​​realistisch beeld te geven van het eindresultaat. Het proefgebit geeft u de tijd om te wennen en te evalueren of het aan uw wensen voldoet. Als dat niet het geval is, passen we het proefgebit aan totdat u tevreden bent.

4. Permanenthe prothese

Als het proefgebit goed past en bevalt, maken wij uw definitieve prothese en na twee weken komt u terug voor een controle om te zien of u tevreden bent over het resultaat. Uw tandheelkundige gegevens worden vastgelegd in ons systeem en u krijgt 2 jaar garantie op uw nieuwe kunstgebit. Om het onderhoud van uw kunstgebit te waarborgen, raden wij u aan om jaarlijks langs te komen voor controle in onze praktijk.

Na plaatsing van uw gebitsprothese kunt u desgewenst uw digitale gegevens ontvangen, zodat u deze kunt gebruiken voor een eventueel reserve gebit of bij het maken van een nieuwe gebitsprothese. Met Tandprothetiek Brabant krijgt u een kunstgebit met een natuurlijke uitstraling en comfortabele pasvorm, dankzij onze geavanceerde technologie en expertise in tandprothetiek.