Mondbeschermer

Bent u bang om tanden te verliezen of gebitschade op te lopen tijdens het sporten? Een tand door de lip of gebroken tand die niet meer te herstellen is, zijn de risico’s. Zorg dat u een mondbeschermer draagt om de kans op letsel te verkleinen. Tijdens schaatsen, (ijs-)hockey, boksen, skaten, vechtsporten en balsporten worden zo uw tanden, tandvlees, tong en lippen beschermd.

Mondbeschermer

De mondbeschermer

Een mondbeschermer wordt ook wel ‘bitje’ genoemd, en bestaat uit een hoesje van rubber, dat over de bovenkaak wordt geplaatst. Als daarna de tanden en kiezen op elkaar worden gezet, passen de ondertanden en onderkiezen helemaal in de uitsparingen aan de onderkant van de mondbeschermer. Op die manier wordt het gebit één geheel en functioneert het geheel als een schokdemper.

Drie varianten mondbeschermers

Er zijn meerdere soorten mondbeschermers verkrijgbaar. Zo zijn er kant-en-klare gebitsbeschermers. Die zijn goedkoop en kunnen niet aangepast worden aan het gebit. Dan zijn er voorgevormde mondbeschermers, die in sportzaken verkocht worden en aangepast kunnen worden aan het specifieke gebit. Zo’n mondbeschermer is al beter dan een kant-en-klare gebitsbeschermer.
Als laatste zijn er exact passende gebitsbeschermers, die door een tandarts of orthodontist worden gemaakt. Dit hulpmiddel geeft de beste bescherming. Voor het maken ervan wordt eerst een afdruk van het gebit van de drager gemaakt. Daarmee wordt een kopie van het gebit gemaakt, waarop de tandtechnicus een gebitsbeschermer maakt die precies op het gebit past. Dit biedt de beste bescherming en deze variant kunt u bij ons bestellen voor uw gebit.

Vervangen na schade

Voor elke mondbeschermer geldt dat die vervangen moet worden als er beschadigingen in zijn opgetreden, zoals scheuren of plekken die doorgebeten zijn. Ook moet de mondbeschermer vervangen worden als die niet goed meer past.

 

Wilt u meer weten over een mondbeschermer?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen.

 
 
 

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: