Mondbeschermer

Steeds meer mensen doen snelle en gevaarlijke sporten, waaronder schaatsen, (ijs-)hockey, boksen, skaten, vechtsporten en balsporten. Zulke sporten kunnen zorgen voor een tand door de lip of zelfs een gebroken tand, wat niet meer hersteld kan worden. Het is aan te raden om een mondbeschermer te gebruiken, zodat u de kans op letsel verkleint. Zo’n mondbeschermer is er niet alleen voor uw tanden, maar ook voor uw tandvlees, tong en lippen.

Een mondbeschermer wordt ook wel ‘bitje’ genoemd, en bestaat uit een hoesje van rubber, dat over de bovenkaak wordt geplaatst. Als daarna de tanden en kiezen op elkaar worden gezet, passen de ondertanden en onderkiezen helemaal in de uitsparingen aan de onderkant van de mondbeschermer. Op die manier wordt het gebit één geheel en functioneert het geheel als een schokdemper.

Er zijn meerdere soorten mondbeschermers in de handel. Zo zijn er kant-en-klare gebitsbeschermers. Die zijn goedkoop en kunnen niet aangepast worden aan het gebit.
Ook zijn er voorgevormde mondbeschermers, die in sportzaken verkocht worden en aangepast kunnen worden aan het specifieke gebit. Zo’n mondbeschermer is al beter dan een kant-en-klare gebitsbeschermer.

Verder zijn er exact passende gebitsbeschermers, die door een tandarts of orthodontist worden gemaakt. Zo’n hulpmiddel geeft de beste bescherming. Voor de vervaardiging wordt eerst een afdruk van het gebit van de klant gemaakt. Daarmee wordt een kopie van het gebit gemaakt, waarop de tandtechnicus een gebitsbeschermer maakt die precies op het gebit van de klant past.
Voor elke mondbeschermer geldt dat die vervangen moet worden als er beschadigingen in zijn opgetreden, zoals scheuren of plekken die doorgebeten zijn. Ook moet de mondbeschermer vervangen worden als die niet goed meer past.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469