Partiële prothese

Een partiële gebitsprothese, ook wel gedeeltelijke prothese genoemd, is een uitneembare prothese en vervangt één of meer tanden en/of kiezen. U komt in aanmerking voor een partiële prothese als reparatie door middel van een kroon, brug of implantaat niet meer mogelijk is. Met een partiële gebitsprothese is uw gebit compleet en kunt u weer zorgeloos lachen.

Partiële prothese

Tijdelijke gebitsopvulling

U bent één of enkele losse tanden of kiezen verloren. Daardoor kunt u zich bezwaard voelen om te glimlachen zoals u altijd deed. De partiële prothese wordt dan vaak gebruikt als noodvoorziening. Het is tevens een relatief goedkope oplossing om het gebit weer compleet te maken. Een gedeeltelijke prothese beschadigt namelijk sneller de goede tanden en laat, aangezien het volledig op het tandvlees gedragen wordt, het kaakbot sneller slinken. Toch is een het prettige oplossing om niet direct een compleet kunstgebit te moeten nemen.

Kunststof plaatprothese

Een kunststof prothese is een gedeeltelijke prothese die volledig van kunststof is gemaakt. De ontbrekende tanden en/of kiezen zitten hierin vast. Er wordt altijd naar gestreefd om de kleur van de kunststof tanden zoveel mogelijk overeen te laten komen met uw eigen tanden en/of kiezen. Het plaatje ligt strak tegen de eigen tanden en kiezen aan en er kan gemakkelijk een tand of kies bijgeplaatst worden, mochten er meer verloren gaan.

Wilt u meer weten over een partiële prothese?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. Om er achter te komen hoe wij u persoonlijk kunnen helpen adviseren wij u om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: