Rebasing

Langzamerhand slinkt uw kaak. Dit is een natuurlijk proces waar helaas niets tegen te doen is. Op een gegeven moment kan uw kunstgebit daardoor klachten gaan geven. Zo kan uw kunstgebit losser gaan zitten of drukplekken veroorzaken. Wanneer uw gebitsprothese irritaties geeft, kunnen wij uw klachten doorgaans verhelpen door het rebasen van uw gebit.

Het aanpassen van de pasvorm van uw gebitsprothese heet ‘rebasen’. Door het rebasen verdwijnen irritaties veroorzaakt door uw gebit. Rebasen kan voor zowel de boven- als de onderkaak van zowel een volledige als een gedeeltelijke prothese. Praten, eten en kauwen zal u na het rebasen weer gemakkelijk afgaan en bovendien heeft u minder last van vuil dat zich onder het gebit ophoopt.

Het is belangrijk om regelmatig op controle te komen, zodat er ook gekeken kan worden of het aanpassen van uw kunstgebit nodig is om klachten te voorkomen of om ervoor te zorgen dat u niet met klachten blijft rondlopen. Zeker wanneer u last krijgt van wildgroei van uw tandvlees is het van belang dat u contact opneemt.

Klaar in een dag

Het rebasen zal niet veel tijd in beslag nemen en daarom kunt u uw gebit in de ochtend brengen en in de namiddag weer ophalen. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat u uw gebit een middagje moet missen. Heeft u nog een oud gebit liggen? U doet er dan goed aan om deze mee te nemen, zodat u niet zonder rond hoeft te lopen.

Wanneer u bij ons komt in de ochtend maken wij een afdruk van de kaak zodat wij kunnen zien waar het gebit aangepast moet worden. Aan de hand van deze afdruk plaatsen wij een nieuwe voering. Wanneer u uw gebit komt ophalen, kunt u ervan uitgaan dat deze er als nieuw zal uitzien. Wij kijken het gebit helemaal na en reinigen het grondig. Het gebit zal in de mond geplaatst worden en gecontroleerd alvorens u onze praktijk verlaat. De kosten van een rebasing worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469