Rebasing

Langzamerhand slinkt uw kaak. Dit is een natuurlijk proces waar helaas niets tegen te doen is. Op een gegeven moment zou uw kunstgebit daardoor klachten kunnen gaan geven. Denk aan het loszitten of het veroorzaken van drukplekken in de mond. Wanneer uw gebitsprothese irritaties geeft, kunnen wij uw klachten doorgaans verhelpen door het rebasen van uw kunstgebit.

Rebasing

De resultaten van rebasen

Het aanpassen van de pasvorm van uw gebitsprothese heet ‘rebasen’. Door het rebasen verdwijnen irritaties veroorzaakt door uw gebit. Na verloop van tijd slinkt uw kaak en is het kunstgebit niet meer sluitend op de veranderde vorm. Rebasen kan voor zowel de boven- als de onderkaak van zowel een volledige als een gedeeltelijke prothese. Praten, eten en kauwen zal u na het rebasen weer gemakkelijk afgaan en bovendien heeft u minder last van vuil dat zich onder het gebit ophoopt.

Kom op tijd in actie

Het is belangrijk om regelmatig op controle te komen, zodat er ook gekeken kan worden of het aanpassen van uw kunstgebit nodig is om klachten te voorkomen of om ervoor te zorgen dat u niet met klachten blijft rondlopen. Zeker wanneer u last krijgt van wildgroei van uw tandvlees is het van belang dat u contact opneemt.

Klaar in een dag

Het rebasen zal niet veel tijd in beslag nemen en daarom kunt u uw gebit in de ochtend brengen en in de namiddag weer ophalen. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat u uw gebit een middagje moet missen. Heeft u nog een oud gebit liggen? U doet er dan goed aan om deze mee te nemen, zodat u niet zonder rond hoeft te lopen.

Wat Tandprothetiekbrabant voor u doet

Wanneer u bij ons komt in de ochtend maken wij een afdruk van de kaak zodat wij kunnen zien waar het gebit aangepast moet worden. Aan de hand van deze afdruk plaatsen wij een nieuwe voering. Wanneer u uw gebit komt ophalen, kunt u ervan uitgaan dat deze er als nieuw zal uitzien. Wij kijken het gebit helemaal na en reinigen het grondig. Het gebit zal in de mond geplaatst worden en gecontroleerd alvorens u onze praktijk verlaat. De kosten van een rebasing worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Wilt u meer weten over rebasing?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. Om er achter te komen hoe wij u persoonlijk kunnen helpen adviseren wij u om een gratis prothesecheck aan te vragen.

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: