Frameprothese

Een frameprothese is gemaakt van metaal en daardoor sterker en meer geschikt voor de langetermijn dan kunststof. Deze oplossing is geschikt als er één of meerdere tanden moeten worden vervangen door kunsttanden. Het voordeel is dat de kaak minder snel slinkt en dat het draagcomfort hoger is omdat een frameprothese voor 80% steunt op eigen tanden en kiezen.

 

Frameprothese

Hoe werkt een frameprothese?

Een gangbare metalen constructie is de frameprothese. Op de metalen basis zit tandvleeskleurige kunsthars met daarop kunsttanden en/of -kiezen. Bij een frame vormt de metalen plaat één geheel met gebogen metalen haakjes (klammers). Door deze klammers aan intacte tanden en/of kiezen te bevestigen, wordt houvast en steun voor de kauwkrachten gerealiseerd. Het frame blijft dankzij de bevestigingen goed op zijn plaats zitten.

Langetermijnoplossing voor verloren tanden en kiezen

Een frame is sterker dan een kunststof prothese. Voor een langetermijnoplossing wordt dan ook vaak een frameprothese aangeraden. Deze prothese heeft tot doel de goede tanden en kiezen te behouden, dit in tegenstelling tot een kunststof plaatprothese, die vaak als overgangsmiddel tot een volledig kunstgebit dient. 

Een nadeel van een frameprothese is dat de ankers zichtbaar kunnen zijn bij lachen of praten, maar het heeft tevens de voordelen dat de kaak minder snel slinkt en dat de kans op een breuk zeer klein is. Bovendien is het draagcomfort hoger, aangezien deze prothese voor 80% steunt op de eigen tanden en kiezen.

Wilt u meer weten over een frameprothese?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. Om er achter te komen hoe wij u persoonlijk kunnen helpen adviseren wij u om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: