Kunstgebit

Wist u dat er in Nederland zo’n drie miljoen mensen zijn met een kunstgebit? De volledige gebitsprothese bestaat uit een plaat van kunsthars, waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De plaat ligt op de kaak en u ziet bijna geen verschil met de vormen en kleuren van de oorspronkelijke tanden en kiezen. Met een volledige gebitsprothese heeft u een prachtig, compleet en uitneembaar gebit.

Kunstgebit

De eerste periode is wennen

Het kunstgebit kan wat onwennig zijn met praten en eten. Dit geldt ook voor uw nieuwe uiterlijk als u bijvoorbeeld in de spiegel kijkt. Het is aan het begin altijd even doorzetten als het gaat om wennen aan een nieuw gebit, maar eenmaal gewend is de functie van uw gebit duidelijk verbeterd. Aan het begin kan het dragen van uw kunstgebit pijnlijk zijn doordat het strak tegen uw kaken zit. Als er zweertjes ontstaan door drukplaatsen, kunnen wij uw prothese aanpassen, zodat de pijn wordt weggenomen en het gebit perfect in uw mond past.

Voordelen van een kunstgebit

Uw gebit is compleet, u heeft geen tandpijn meer en uw lach is weer prachtig. Van buiten af gezien ziet de bovenlip er minder ingevallen uit. Hierdoor ziet u er jonger uit. U zult zich prettiger voelen en hoeft uw tanden en glimlach niet meer te verbergen. Door toepassing van duurzame materialen kan een kunstgebit moeiteloos vijf tot acht jaar meegaan.

Regelmatige controle

Als u na verloop van tijd pijn gaat krijgen in uw mond bij bijvoorbeeld tijdens het kauwen en praten, dan is de kans aanwezig dat uw kunstgebit te los is gaan zitten. Dit gebeurt doordat uw kaken langzaamaan slinken en het gebit op de oorspronkelijke grootte blijft. Laat uw gebit daarom geregeld controleren om de conditie ervan optimaal te houden en pijn tegen te gaan.

Wilt u meer weten over een volledige gebitsprothese?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. Om er achter te komen hoe wij u persoonlijk kunnen helpen adviseren wij u om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: