Mondhygiënist Tilburg

Als u klachten in de mond heeft, is het verstandig om hulp in te schakelen van de mondhygiënist. Zij heeft als doel om problemen en irritaties met het gebit zo veel mogelijk te voorkomen. U krijgt advies en behandelingen zodat uw gebit gezond blijft. Een afspraak maken is eenvoudig en het regelmatig terugkomen bevorderd uw gebitsconditie.

Mondhygienist Tilburg

Adviserende rol

Onze mondhygiënist in Tilburg kan u adviseren over hoe u uw gebit het beste schoon kunt houden. Dit advies zal per persoon verschillen. Waar de één moet leren om op een juiste wijze zijn of haar tanden te stokeren, moet de ander vooral met een zachtere tandenborstel gaan poetsen.

Beter voorkomen dan genezen

Door uw gebit optimaal schoon te houden, worden gaatjes en problemen met het tandvlees voorkomen. Mochten er nu toch problemen zijn ontstaan, dan mag de mondhygiënist ook curatieve taken uitvoeren. Een mondhygiënist voert bijvoorbeeld behandelingen uit die gericht zijn op de genezing van het tandvlees. Naast het geven van voorlichting over uw gebitsverzorging, verwijdert de mondhygiënist tandplaque, tandsteen en aanslag die is ontstaan door het drinken van bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn.

Behandelingen Mondhygiënist Tilburg

Het polijsten van vullingen, het bleken van de tanden en een verdoving toedienen behoren ook tot de behandelingen die een mondhygiënist mag uitvoeren. Het is verstandig om een behandeling van de mondhygiënist te ontvangen bij klachten zoals: bloedend tandvlees, het loszitten van tanden of kiezen, een slechte adem, een verhoogde gevoeligheid van tanden of kiezen of een ander afwijkend gevoel in de mond. Ook als u regelmatig gaatjes blijkt te hebben wanneer u een bezoek aan de tandarts heeft gebracht is het verstandig om een afspraak te maken. Zij kan u dan door middel van voorlichting behoeden voor gaatjes in de toekomst. De titel ‘mondhygiënist’ is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma ‘mondhygiënist’.

Wilt u meer weten over onze mondhygiënist?

U kunt direct contact met ons opnemen voor een kennismaking of om een afspraak te maken. Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen.

Zo gaan we te werk

Stap 1 Persoonlijk contact

Vraag hieronder een gratis prothesecheck of terugbel verzoek aan.

Stap 2 Afspraak op locatie

Wij nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek waarin we uw mogelijkheden bespreken.

Stap 3 Uw gebitsoplossing

Op basis van uw situatie en wensen heeft u straks weer een stralende glimlach.

 Reparaties klaar terwijl u wacht

Ervaren Mondhygiënist

 Persoonlijk contact en advies

De specialist voor uw kunstgebit en mondhygiëne

Zo gaan we te werk

Stap 1 Persoonlijk contact

Vraag hieronder een gratis prothesecheck of terugbel verzoek aan.

Stap 2 Afspraak op locatie

Wij nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek waarin we uw mogelijkheden bespreken.

Stap 3 Uw gebitsoplossing

Op basis van uw situatie en wensen heeft u straks weer een stralende glimlach.

Reparaties klaar terwijl u wacht

Topkwaliteit tegen scherpe prijzen

Persoonlijk contact en advies

De specialist voor uw kunstgebit

Ontvang een gratis prothesecheck

Laat uw telefoonnummer achter en u krijgt van ons gratis advies en meer informatie

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek Tilburg

Tandprothetiek Brabant

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@tandprothetiekbrabant.nl

KvK: 66990319

Mondzorg-Brabant-Tandarts-Breda

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@mondzorgbrabant.nl

KvK: 58148469

Mondhygienist Tilburg

Mondhygiënepraktijk Tilburg

Het poetsen van de tanden en kiezen is noodzakelijk, maar er is soms méér nodig om het gebit gezond te houden. De mondhygiëniste of preventieassistente kan helpen om het gebit schoon en gezond te houden door adviezen, poetsinstructies en een gebitsreiniging. Hierdoor kunnen mogelijke problemen als tandplak en ontstekingen voorkomen worden. De mondhygiëniste kan daarnaast niet alleen tand(vlees)problemen helpen voorkomen, maar bijvoorbeeld ook tandvleesaandoeningen en cariës behandelen.

De mondhygiënistes en preventieassistentes van Tandprothetiek Brabant (in Tilburg) verzorgen alle gebitsreinigingen en ook overige zaken rondom mondhygiëne vanuit onze praktijk.

Gebitsreiniging Breda

Als u uw gebit op de juiste wijze schoonhoudt, kunt u gaatjes en andere problemen vaak zelf al goed voorkomen. Zijn er al problemen ontstaan, dan kunnen de mondhygiënistes in onze praktijk in Tilburg uitkomst bieden. Zo kan de mondhygiëniste tandplak, tandsteen en tandaanslag verwijderen middels een gebitsreiniging en verder kan een mondhygiëniste vullingen polijsten, tanden bleken en een verdoving toedienen.

Wanneer u klachten heeft met betrekking tot uw gebit, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de mondhygiënistes in onze mondhygiënepraktijk in Tilburg. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met bloedend tandvlees, loszittende tanden of kiezen, een slechte adem of gevoelige tanden of kiezen.

Tandverlies voorkomen

Wanneer er sprake is van een tandvleesontsteking, bestaat de kans dat deze zich uitbreidt naar het kaakbot. Dit wordt ook wel ‘parodontitis’ genoemd. Het vervelende hiervan is, dat die het kaakbot aantast, waardoor er tanden en kiezen losser gaan zitten en kunnen gaan uitvallen. Als dit probleem op tijd geconstateerd en behandeld wordt, kan erger voorkomen worden.

Een complete gebitsreiniging

Bij een gebitsreiniging in onze praktijk in Tilburg door de mondhygiëniste worden tandsteen en tandplak verwijderd en ook de rest van het gebit wordt grondig schoongemaakt. Dit kan eenmalig, maar het kan soms verstandig zijn om deze gebitsreiniging meermalen te laten uitvoeren. Dit is afhankelijk van de staat van het gebit en onze specialisten adviseren u graag over het beste behandelplan in uw persoonlijke situatie. Wij staan graag voor u klaar.