Mondhygienist Tilburg

Als u klachten in de mond heeft, is het verstandig om hulp in te schakelen van de mondhygiënist. Zij heeft als doel om problemen en irritaties met het gebit zo veel mogelijk te voorkomen. U krijgt advies en behandelingen zodat uw gebit gezond blijft. Een afspraak maken is eenvoudig en het regelmatig terugkomen bevorderd uw gebitsconditie.

Mondhygienist Tilburg

Adviserende rol

Onze mondhygiënist in Tilburg kan u adviseren over hoe u uw gebit het beste schoon kunt houden. Dit advies zal per persoon verschillen. Waar de één moet leren om op een juiste wijze zijn of haar tanden te stokeren, moet de ander vooral met een zachtere tandenborstel gaan poetsen.

Beter voorkomen dan genezen

Door uw gebit optimaal schoon te houden, worden gaatjes en problemen met het tandvlees voorkomen. Mochten er nu toch problemen zijn ontstaan, dan mag de mondhygiënist ook curatieve taken uitvoeren. Een mondhygiënist voert bijvoorbeeld behandelingen uit die gericht zijn op de genezing van het tandvlees. Naast het geven van voorlichting over uw gebitsverzorging, verwijdert de mondhygiënist tandplaque, tandsteen en aanslag die is ontstaan door het drinken van bijvoorbeeld koffie, thee of rode wijn.

Behandelingen Mondhygiënist Tilburg

Het polijsten van vullingen, het bleken van de tanden en een verdoving toedienen behoren ook tot de behandelingen die een mondhygiënist mag uitvoeren. Het is verstandig om een behandeling van de mondhygiënist te ontvangen bij klachten zoals: bloedend tandvlees, het loszitten van tanden of kiezen, een slechte adem, een verhoogde gevoeligheid van tanden of kiezen of een ander afwijkend gevoel in de mond. Ook als u regelmatig gaatjes blijkt te hebben wanneer u een bezoek aan de tandarts heeft gebracht is het verstandig om een afspraak te maken. Zij kan u dan door middel van voorlichting behoeden voor gaatjes in de toekomst. De titel ‘mondhygiënist’ is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma ‘mondhygiënist’.

Wilt u meer weten over onze mondhygiënist?

U kunt direct contact met ons opnemen voor een kennismaking of om een afspraak te maken. Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen.

 
 

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: