Noodprothese

Het kaakbot heeft ongeveer 3 maanden de tijd nodig om te herstellen van het trekken van tanden en/of kiezen. Meestal krijgt u na ongeveer een jaar uw definitieve gebitsprothese. Ter overbrugging krijgt u een noodprothese. U wilt natuurlijk niet maanden lang zonder tanden en kiezen rondlopen.

Een noodprothese is een tussentijdse oplossing. U krijgt een tijdelijk kunstgebit. Deze eerste ervaring met een nieuw gebit zal erg wennen zijn en het vraagt dan ook de nodige begeleiding. Deze begeleiding bieden wij u graag. Het gebit zal ook tijdens het dragen van de noodprothese tijd nodig hebben om te herstellen.

Tijdens de herstelperiode kunt u deze prothese gewoon dragen. Wel kunt u last hebben van pijnklachten, gezien uw kaak nog herstellende is. Een verschil tussen een noodprothese en de definitieve gebitsprothese is onder andere dat de noodprothese van de bovenkaak geen rand heeft. Door het trekken van tanden en/of kiezen is uw tandvlees namelijk opgezwollen, waardoor er weinig ruimte overblijft.

Procedure

Er zijn een aantal behandelingen nodig om uw noodprothese te vervaardigen. De noodprothese moet klaar zijn vóórdat uw tanden en kiezen getrokken worden. Als de prothese namelijk niet direct geplaatst wordt, zal het later niet meer passen. Het kaakbot en het tandvlees zullen na het trekken gaan slinken en daardoor vervormen.

Wanneer u de noodprothese net in de mond heeft, zal dit vervelend zijn. Dat is normaal. Het is een fase waar u even doorheen moet. Het is wennen. Haal in ieder geval de eerste 24 uur de prothese niet uit de mond. De prothese houdt de zwelling namelijk tegen. Wanneer u de prothese verwijdert, krijgt de zwelling kans om te verergeren, waardoor de noodprothese niet meer past. Wanneer uw kaakbot en tandvlees na een jaar volledig tot rust zijn gekomen, krijgt u uw definitieve gebitsprothese.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469