Noodprothese

Heeft u tanden en/of kiezen laten trekken? Het kaakbot heeft ongeveer 3 maanden de tijd nodig om te herstellen van deze behandeling. Het kan een jaar duren voordat u de definitieve gebitsprothese krijgt. Als u deze periode niet gedeeltelijk zonder tanden wilt rondlopen neemt u een noodprothese. Zo heeft u toch een mooi en functioneel gebit voor deze tijdelijke fase.

Noodprothese

Procedure

Er zijn een aantal behandelingen nodig om uw noodprothese te krijgen. De noodprothese moet klaar zijn vóórdat uw tanden en kiezen getrokken worden. Als de prothese namelijk niet direct geplaatst wordt, zal het later niet meer passen. Het kaakbot en het tandvlees zullen na het trekken gaan slinken en daardoor vervormen.

Wenperiode

De eerste dagen en weken zult u moeten wennen aan de noodprothese. Wanneer u de noodprothese net in de mond heeft, zal dit eerst vervelend aanvoelen. Dat is normaal. Het is een fase waar u even doorheen moet. Haal in ieder geval de eerste 24 uur de prothese niet uit de mond. De prothese houdt de zwelling namelijk tegen. Wanneer u de prothese verwijdert, krijgt de zwelling kans om te verergeren, waardoor de noodprothese niet meer past. Als u eenmaal gewend bent zal de noodprothese voelen als uw eigen gebit.

Wenperiode

Het gebit zal ook tijdens het dragen van de noodprothese tijd nodig hebben om te herstellen. Tijdens de herstelperiode kunt u deze prothese gewoon dragen. Wel kunt u last hebben van pijnklachten, gezien uw kaak nog herstellende is. 

Een verschil tussen een noodprothese en de definitieve gebitsprothese is onder andere dat de noodprothese van de bovenkaak geen rand heeft. Door het trekken van tanden en/of kiezen is uw tandvlees namelijk opgezwollen, waardoor er weinig ruimte overblijft. Wanneer uw kaakbot en tandvlees na een jaar volledig tot rust zijn gekomen, krijgt u uw definitieve gebitsprothese.

Begeleiding vanuit Tandprothetiekbrabant

Een noodprothese is een tussentijdse oplossing. U krijgt een tijdelijk kunstgebit. Deze eerste ervaring met een nieuw gebit zal erg wennen zijn en het vraagt dan ook de nodige begeleiding. Deze begeleiding bieden wij u graag. Naast dat wij u uitgebreid informeren kunt u bij ons altijd terecht voor vragen.

Wilt u meer weten over een noodprothese?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. 

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: