Reparatie

Iedereen met een gebitsprothese maakt zich weleens zorgen over het stukgaan ervan. Misschien laat u het per ongeluk vallen of breekt er een stuk van een tand als u op een hard stuk voedsel bijt. Gelukkig is een gebitsprothese sterk en beschadigt het niet snel. Toch kan het gebeuren dat er iets breekt of scheurt. Maakt u zich niet te veel zorgen als er iets kapot is gegaan. Meestal is het wel te repareren.

Mocht er een volledige scheur opgetreden zijn, dan kan het nodig zijn dat we een nieuwe afdruk maken. Meestal is een nieuwe afdruk niet nodig, zoals bij het afbreken van een tand. Ga in ieder geval niet zelf uw kunstgebit repareren. Het zelf lijmen van een gebitsprothese kan een professionele reparatie onmogelijk maken en bovendien kan uw garantie dan vervallen. Natuurlijk wilt u wel snel bij ons terecht en vaak kan dit gelukkig nog dezelfde dag. Vergeet u dan niet om het afgebroken onderdeel mee te nemen, mocht er een onderdeel losgekomen zijn. Opnieuw een stuk tand of kies vastmaken heeft vaak een beter resultaat dan een nieuwe tand of kies plaatsen,  aangezien het kunstgebit langzaamaan verkleurt en een nieuwe tand of kies iets van kleur zou kunnen afwijken van de rest van uw gebit.

Een reparatie van een volledig kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Dus is uw kunstgebit gebroken of beschadigd? Laat uw kunstgebit dan direct repareren. In de meeste gevallen vindt de reparatie plaats terwijl u wacht.

Maak direct een afspraak voor
een GRATIS prothesecheck!

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul hier uw gegevens in en wij
nemen contact met u op!

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

pand tilburg

De Gebitten Centrale

Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Gebruik de routeplanner
telefoon: 013-5449961
e-mail: info@gebittencentrale.nl

KvK: 66990319

nieuwepand

Mondzorg Brabant

Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Gebruik de routeplanner
telefoon: 076-7851150
e-mail: info@tandprothetiektuinzigt.nl

KvK: 58148469