Reparatie

Het is verstandig om schade aan een kunstgebit snel te laten maken om klachten te voorkomen. Een breuk of scheur in uw gebitsprothese is meestal wel te repareren. Schade kan ontstaan als u het laat vallen of als er een stuk tand afbreekt tijdens het bijten op een hard stuk voedsel. Bij ons is een reparatie vaak gedaan terwijl u wacht en het wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Reparatie

Reparatie is belangrijk

Mocht er een volledige scheur opgetreden zijn, dan kan het nodig zijn dat we een nieuwe afdruk maken. Meestal is een nieuwe afdruk niet nodig, zoals bij het afbreken van een tand. Ga in ieder geval niet zelf uw kunstgebit repareren. Het zelf lijmen van een gebitsprothese kan een professionele reparatie onmogelijk maken en bovendien kan uw garantie dan vervallen.

Snel het mooiste resultaat

Natuurlijk wilt u na het constateren van de schade snel bij ons terecht kunnen en vaak kan dit gelukkig nog dezelfde dag. Vergeet u dan niet om het afgebroken onderdeel mee te nemen, mocht er een onderdeel losgekomen zijn. Opnieuw een stuk tand of kies vastmaken heeft vaak een beter resultaat dan een nieuwe tand of kies plaatsen. Dat komt doordat het kunstgebit langzaamaan verkleurt en een nieuwe tand of kies van kleur zou kunnen afwijken van de rest van uw gebit.

Vergoed vanuit de basisverzekering

Een reparatie van een volledig kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Dus is uw kunstgebit gebroken of beschadigd? Laat uw kunstgebit dan direct repareren. In de meeste gevallen vindt de reparatie plaats terwijl u wacht.

Wilt u meer weten over gebit reparatie?

Wij helpen u graag verder met uw persoonlijke situatie en vragen. Lees hieronder hoe we te werk gaan en hoe u in contact kunt komen. Om er achter te komen hoe wij u persoonlijk kunnen helpen adviseren wij u vandaag nog contact op te nemen. Wij helpen u graag verder met een gebit reparatie in onze vestiging in Tilburg.

Waarom kiezen voor Tandprothetiek Brabant?

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. U kunt op één adres terecht voor advies, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing. Kortom: bij onze tandprothetische praktijken kunt u terecht voor alles van prothetische zorg tot implantalogische zorg en mondhygiëne. Voor jarenlang gebitscomfort!

In zes stappen naar een prachtige glimlach

1

Afspraak 1
Vandaag worden de eerste afdrukken gemaakt.

2

Afspraak 2
De definitieve afdrukken worden vervaardigd.

3

Afspraak 3
De beet wordt bepaald en de kleur uitgezocht.

4

Afspraak 4
Passen van het gebit in de wasfase.

5

Afspraak 5
Het gebit is nu klaar.

6

Afspraak 6
Voor de volledige service is er nog een nacontrole.

Maak direct een afspraak

Tandprothetiek Brabant is dé specialist voor uw kunstgebit in Tilburg. Ook op zaterdag zijn wij geopend voor uw kunstgebit reparatie.

Maak kennis met ons team

Vorige
Volgende

De vestigingen van Tandprothetiek Brabant

Tandprothetiek-Brabant

Tandprothetiek Brabant
Tongerlose Hoefstraat 77-01
5046 NE Tilburg

Mondzorg Brabant
Dr Struyckenplein 67
4812 TA Breda

Maak direct een afspraak

Bij Tandprothetiek Brabant kunt u op één adres terecht voor advies rond gebitsprotheses, voorlichting en controle, het aanmeten en plaatsen, rebasen, correctie, reparatie en vernieuwing van uw kunstgebit. 

Andere behandeling?

Wij bieden nog meer behandelingen aan.
Onder andere de volgende: