5 tips voor een frisse adem

5 tips voor een frisse adem

Een frisse adem willen we allemaal. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 7 Nederlands last heeft van een slechte adem. Een slechte adem is heel vervelend voor je omgeving maar ook voor jezelf. Wanneer je nu een mondkapje moet dragen, ontdek je sneller dat je last hebt van een slechte adem en dat is heel vervelend. Daarom hebben wij een 5-tal tips voor een frisse adem voor je.

5 tips voor een frisse adem1. Poets 2x per dag

Twee keer per dag je tanden poetsen is sowieso altijd een aanrader. Hierdoor voorkom je gaatjes en zorg je ervoor dat je tandvlees gezond blijft. Maar ook voor een frisse adem is poetsen heel belangrijk. Daarbij raden wij je aan om naast je tanden en tandvlees, ook je tong goed mee te poetsen. Op je tong blijven heel veel bacteriën achter en deze kunnen een slechte adem veroorzaken. Poets dus altijd je tong ook mee. Daardoor worden de bacteriën verwijdert en geniet je van een prettige, frisse mond.

2. Flossen, ragen en stoken

Door middel van flossen, ragen en stoken maak je de ruimte tussen je tanden schoon. Op iedere plaats tussen je tanden, hoe klein deze ook zijn, blijven voedselresten achter na het eten. Met flosdraad kun je heel gemakkelijk de kleinste ruimtes schoonmaken. Voor de grotere ruimtes gebruik je een tandenstoker of rager. Hiermee maak je niet alleen de ruimtes tussen je tanden schoon, maar stimuleer je ook je tandvlees, waardoor deze gezond blijft.

5 tips voor een frisse adem3. Bezoek regelmatig de tandarts

Om je tanden en mond gezond te houden is een bezoek aan de tandarts belangrijk. De meeste mensen gaan 1x per jaar naar de tandarts, maar het is beter om 2x per jaar een bezoekje te brengen. Je tandarts controleert dan je tanden, kiezen en je tandvlees. Ook problemen zoals een slechte adem kunnen daar ter sprake komen. Een tandarts zorgt voor een goede mondgezondheid en dat is essentieel voor een frisse adem.

4. Eet gezond en gevarieerd

Je adem komt voor een deel door wat je eet. Probeer daarom zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Vezels en vitamines zorgen voor een goede gezondheid, ook in je mond. Suiker is heel erg slecht voor een frisse adem. Wanneer je dus kauwgom eet is je mond tijdelijk fris. De suiker in de kauwgum is daarentegen heel erg slecht voor je tanden en kiezen. Het is beter om te kauwen op een stukje verse munt. De munt zorgt voor een frisse adem zonder dat je tandglazuur aangetast wordt door suiker of andere (zoet)stoffen.

5. Drink 2.5l water

Door een droge mond of een lege maag kan je adem gaan stinken. Wanneer je 2.5 liter water per dag drinkt zorg je ervoor dat je mond gehydrateerd blijft. Water drinken is sowieso heel gezond, niet alleen voor een frisse adem. Dankzij deze tips moet het lukken om een gezonde mond en frisse adem te hebben. Heb je andere vragen over een slechte adem? Neem contact met ons op, wij helpen je graag. Gelijk een gratis prothese check aanvragen kan hier. Onze organisatie bestaat uit Mondzorg Brabant in Breda en Tandprothetiek Brabant in Tilburg.