Ik wil een kunstgebit

Ik-wil-een-kunstgebit-van-Tandprothetiek-Brabant

Het nemen van een kunstgebit is voor veel mensen een hele stap. Ze hebben al langere tijd klachten voordat ze overgaan tot het nemen van een kunstgebit. Er zijn veel vragen wanneer je voor deze keuze staat en wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ik heb nu veel pijn. Is dit gelijk weg wanneer ik voor een kunstgebit kies?

Een kunstgebit zal de huidige pijn en problemen oplossen. De pijn die je nu ervaart is vaak helemaal weg omdat die problemen opgelost zijn. Je zult in het begin natuurlijk wel moeten wennen aan het kunstgebit en hier kun je ook wat pijn door hebben. Dit is altijd goed op te lossen door aanpassingen aan de prothese.

Moeten al mijn tanden en kiezen getrokken worden?

Dit is een keuze die je zelf kunt maken. Kies je voor een compleet kunstgebit, dan moeten alle tanden en kiezen getrokken worden. Maar een kunstgebit kan ook gecombineerd worden met je eigen gebit. Dan worden alleen de tanden en kiezen vervangen waar je problemen mee hebt.

Zie je duidelijk verschil tussen echte tanden en een kunstgebit?

Tegenwoordig zijn de protheses bijna niet te onderscheiden van echte tanden. Je zult dus bijna geen verschil zien. Een kunstgebit zorgt er juist voor dat al je tanden mooi op een rijtje staan, waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt.

Wat als ik pijn heb of problemen krijg met mijn kunstgebit?

Het kan soms voorkomen dat een kunstgebit gaat slijten of dat het gaat schuiven in je mond. Hierdoor kun je pijn en ongemakken ervaren. Dit is goed op te lossen. Kom bij ons langs. Samen gaan we kijken hoe we de problemen zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Wordt een kunstgebit helemaal vergoed door mijn verzekering?

Een kunstgebit wordt één keer in de 5 jaar voor 75% vergoed vanuit je basisverzekering. De overige 25% betaal je zelf of regel je via een aanvullende verzekering. Het aanpassen of repareren van je kunstgebit wordt voor 90% vergoed vanuit je basisverkering. Eens in de 5 jaar klinkt misschien weinig, maar kunstgebitten worden tegenwoordig van duurzaam materiaal gemaakt waardoor het tussen de 5 en 8 jaar meegaat.

Ik-wil-een-kunstgebit-van-Tandprothetiek-BrabantHoe Hoe maak ik mijn kunstgebit schoon?

Je kunstgebit schoonhouden is heel belangrijk voor de levensduur van je prothese. Je moet dus gewoon iedere dag je tanden poetsen. Daarnaast kun je tandsteen en hardnekkig vuil verwijderen met azijn. Wanneer je je kunstgebit een nachtje in een bakje onverdund azijn legt, dan borstel je de volgende dag al het tandsteen gemakkelijk weg. Je kunt ook gebruik maken van reinigingstabletten, maar dit is meer als aanvulling. Naast deze tabletten moet je het gebit nog steeds poetsen.

Voordelen en nadelen

Er zijn nadelen aan een kunstgebit, maar vooral voordelen. De nadelen zijn: je eigen tanden of kiezen moeten (deels) getrokken worden en het is even wennen met praten en eten. Je eigen tanden en kiezen trekken is een pijnlijk klusje. Ondanks de verdoving kun je nog wel wat napijn hebben, dit is echter goed te behandelen. Omdat een kunstgebit anders is dan je eigen tanden zal het in het begin wel wat anders aanvoelen met praten en eten. Dit is een kwestie van gewenning en het ‘andere’ gevoel zal dan ook na korte tijd verdwijnen.

Maar er zijn veel meer voordelen. De pijn en ongemakken die je hebt met je eigen tanden en kiezen zijn opgelost. Eindelijk ben je bevrijdt van de pijn die je huidige tanden en kiezen je bezorgen. Daarbij hoef je niet altijd te kiezen voor een compleet kunstgebit. Het is ook mogelijk om te gaan voor een gedeeltelijk kunstgebit. Er zijn heel veel mogelijkheden zodat er altijd een prothese is die goed aansluit op jouw gebit. Het belangrijkste voordeel: Het is mooi! Je hebt weer een mooi gebit. Een schitterende lach met tanden die er goed uitzien. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen. Wanneer de kogel door de kerk is zijn veel mensen dan ook heel blij dat ze voor een kunstgebit hebben gekozen.