Tips voor een effectieve gebitsverzorging

Gebitsverzorging

De verzorging van je gebit is heel belangrijk. Niet alleen voor je uiterlijk, maar ook voor je gezondheid. In je mond is het warm en vochtig, de ideale omstandigheden voor bacteriën om te groeien. Voor je kunstgebit is dit nog belangrijker, omdat bacteriën voor wondjes kunnen zorgen in je mond. Hierdoor kun je uit je mond gaan stinken en dat wil niemand. Een gezonde mond geeft je meer zelfvertrouwen en een frisse uitstraling. Daarom hebben wij een aantal tips voor je, voor een effectieve gebitsverzorging.

1. Dagelijks poetsen

Dit klinkt voor de hand liggend, maar toch is het voor veel mensen met een kunstgebit niet vanzelfsprekend dat ze iedere dag poetsen. Maar het is wel heel belangrijk voor een effectieve gebitsverzorging. Door iedere dag te poetsen verwijder je alle etensresten en aanslag. Je kunstgebit blijft dan mooi schoon. Ook voorkom je blijvende aanslag vlekken op die manier.

2. Spoel je kunstgebit schoon na iedere maaltijd

Als je hebt gegeten blijven er altijd etensresten achter in de hoekjes en randjes van je kunstgebit. Daarom raden wij je aan om na iedere maaltijd je kunstgebit even schoon te spoelen onder de kraan. Je spoelt dan de meeste etensresten weg. Op die manier voelt je mond gelijk weer schoon aan.

3. Poets je hele mond

Naast het poetsen van je kunstgebit is het ook belangrijk om je mond te poetsen. Je tandvlees wordt daardoor meer doorbloed wat de gezondheid van je mond versterkt. Je poetst je mond met een zachte borstel met ronde bewegingen.

4. Gebruik een speciale prothese borstel en prothese tandpasta

Veel mensen denken dat je een kunstgebit ook met een ‘gewone’ tandenborstel en tandpasta kunt poetsen. Dit is echter niet waar. In gewone tandpasta zit schuurmiddel en dat beschadigt je kunstgebit. Om ervoor te zorgen dat je kunstgebit een lange levensduur heeft is het belangrijk om te kiezen voor prothese tandpasta en een prothese borstel.

5. Maak je kunstgebit schoon boven een bak water

Dit lijkt een vreemde tip, omdat het eigenlijk niets met de verzorging van je kunstgebit te maken heeft maar toch willen we hem wel meegeven. Maak je kunstgebit schoon boven een bak water of vul de gootsteen met water. Tijdens het schoonmaken kan het gebeuren dat je kunstgebit uit je handen glipt. Als je gebit dan op de grond valt, is hij zeker beschadigd. Maar wanneer hij in het water valt, is er niets aan de hand. Daarom deze tip.

6. Eens per week prothese reiniger gebruiken

Naast het dagelijks poetsen raden wij je aan om een keer per week je kunstgebit extra te reinigen. Je plaatst je kunstgebit dan in een bakje met prothese reiniger. De speciale prothese reiniger verwijdert aanslag waardoor je kunstgebit extra schoon wordt.

Met deze 6 tips zorg je ervoor dat je kunstgebit mooi en schoon blijft waardoor je er langer plezier van zult hebben.