Zorgeloos lachen met een partiële gebitsprothese

partiele-prothese

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Een val of andere situatie kan ervoor zorgen dat je één of meerdere tanden verliest. Heel vervelend, en een incompleet gebit zorgt ervoor dat we ons niet meer vertrouwd voelen om voluit te lachen en praten. Ook kunnen problemen ontstaan bij het eten. Dat is allemaal heel naar en volkomen onnodig. Dankzij een partiële gebitsprothese kunnen wij deze problemen bij  Tandprothetiek Brabant voor je oplossen, zodat je weer zorgeloos kunt lachen, praten en eten.

 

Gedeeltelijke prothese

Een partiële gebitsprothese wordt ook wel een gedeeltelijke prothese genoemd. Wanneer er één of meerdere tanden en/of kiezen vervangen moeten worden, wordt er eerst gekeken of het mogelijk is om dit te doen met een kroon, brug of implantaat. Als die niet mogelijk is kun je kiezen om, door middel van een gedeeltelijke prothese je gebit weer compleet te maken. Deze prothese is uitneembaar.

 

Frameprothese of plaatprothese

Een partiële gebitsprothese kan op twee manieren gemaakt worden. Je kunt kiezen tussen een frameprothese en een plaatprothese. Bij de frameprothese is de basis van metaal. Daarop wordt een tandvleeskleurige kunststof plaat vast gemaakt waaraan de nieuwe tanden of kiezen vast zitten. De prothese wordt vast gemaakt aan de nog aanwezige tanden of kiezen zodat de prothese comfortabel aanvoelt. Bij een frameprothese is het mogelijk dat er metaal zichtbaar is wanneer je praat of lacht.

Een plaatprothese is helemaal gemaakt van kunststof. Een plaatprothese valt meer over je kaak waardoor je deze bijna niet ziet tijdens het dragen. Ook wordt ervoor gezorgd dat de kleur van de tanden of kiezen van de prothese zoveel mogelijk overeenkomt met de kleur van je eigen tanden. Zodat het bijna niet te zien is dat je een prothese draagt.

 

Meer informatie over een partiële gebitsprothese

Een partiële prothese is een relatief goedkope oplossing om je gebit weer compleet te maken. Het wordt ook vaak gebruikt als noodvoorziening omdat het sneller de goede tanden beschadigd en het je kaakbot laat slinken. Veel mensen kiezen voor een gedeeltelijke prothese omdat het een prettige oplossing is wanneer je nog geen compleet kunstgebit wilt.

Wil je meer informatie over een partiële gebitsprothese en of deze ook voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.