De voordelen van Rebasen

Het hebben van een kunstgebit brengt vele voordelen met zich mee, maar vereist ook regelmatig onderhoud om optimaal te functioneren. Eén van de belangrijkste aspecten van dit onderhoud is het proces van rebasing. In dit blog gaan we dieper in op wat rebasing precies inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe het uw levenskwaliteit kan verbeteren.

Wat is Rebasing?

Rebasing is het proces waarbij de pasvorm van uw kunstgebit wordt aangepast. Na verloop van tijd kan uw kaak slinken, wat een natuurlijk proces is. Dit leidt ertoe dat uw kunstgebit niet meer perfect past. Het kan los gaan zitten of zelfs pijnlijke drukplekken veroorzaken. Rebasing is de oplossing om uw kunstgebit weer perfect te laten passen.

Symptomen die Wijzen op de Noodzaak van Rebasing

  • Loszittend kunstgebit
  • Moeite met kauwen of praten
  • Drukplekken of irritaties in de mond
  • Ophoping van voedselresten onder het gebit

Hoe Werkt Rebasing?

Tijdens een rebasing maken we een nieuwe afdruk van uw mond. Hiermee passen we de basis van uw kunstgebit aan zodat deze weer nauw aansluit op uw kaak. Dit proces kan zowel voor volledige als gedeeltelijke protheses worden toegepast en zorgt ervoor dat u weer comfortabel kunt eten, praten en lachen.

Voordelen van Rebasing

  1. Verbeterde Pasvorm en Comfort: Door rebasing sluit uw kunstgebit weer perfect aan, wat zorgt voor meer comfort en minder irritaties.
  2. Betere Mondhygiëne: Een goed passend kunstgebit vermindert de ophoping van etensresten en bevordert de mondhygiëne.
  3. Verhoogde Functionaliteit: Een aangepast kunstgebit verbetert uw vermogen om efficiënt te kauwen en duidelijk te spreken.

Periodieke Controle is Essentieel

Het is cruciaal om periodieke controles bij te wonen. Tijdens deze controles kunnen wij vroegtijdig vaststellen of rebasing nodig is en daarmee ongemakken voor zijn.

Snelle en Efficiënte Procedure

Het proces van rebasing is meestal snel en efficiënt. Na het maken van de afdruk in de ochtend, is uw kunstgebit vaak dezelfde middag al klaar. Bovendien wordt uw kunstgebit grondig gereinigd en gecontroleerd, zodat het weer als nieuw aanvoelt.

Kosten en Vergoeding

De kosten voor rebasing worden in de meeste gevallen voor 90% gedekt door de basisverzekering. Dit maakt het een toegankelijke oplossing voor velen.

Conclusie: Zorg Goed voor Uw Kunstgebit

Rebasing is een eenvoudige maar essentiële procedure voor iedereen met een kunstgebit. Door regelmatig te controleren en tijdig te rebasen, verzekert u zich van optimaal comfort en functionaliteit. Heeft u vragen of wilt u een gratis prothesecheck? Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen en behoeften.